Miia Pulliainen maalasi Englannin lipun vaihtovuotensa innostamana.

Kansainvälisessä korkeakoulussa opiskelijoille halutaan tarjota maistiaisia ulkomailta. Syksyn kansainvälisyysviikko, International Week 2016, järjestettiin Kouvolan kampuksella opiskelijoiden voimin.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelija Miia Pulliainen vietti kaksi kuukautta Southamptonissa, Englannissa. Siksi hän oli myös mukana järjestämässä Kansainvälisyysviikkoa. Yhtenä tavoitteena tapahtumassa on kansainväliseen vaihtoon kannustaminen.

"Vaihdossa huomasi, kuinka paljon hyötyä on siitä, että kokee erilaisia kulttuureja. Vaikka ei haluaisi kansainvälistyä yhtään enempää, muuttaa ulkomaille tai muuta, vaihdon jälkeen osaa arvostaa enemmän omaa kulttuuriaan ja asumista Suomessa", Pulliainen kertoo.

Tapahtumia opiskelijoilta opiskelijoille

Opiskelijat pääsivät maistelemaan eri kulttuurien antia. He saivat ottaa kasvomaalauksia ja ladata sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään selfie-seinältä tunnisteella #INTWEEK2016. Ruokatunnilla kampuksella pääsi kokeilemaan Bollywood-tanssia.

Päivän hämärtyessä kampuksella nähtiin Jenni Pöyryn esittämä tulishow. Esityksen jälkeen opiskelijat tarjosivat oman maansa herkkuja Food Tastingissä. Esittelijöitä oli monesta maasta, esimerkiksi Kiinasta, Ranskasta, Vietnamista ja Venäjältä. Myös suomalaiset ruotsin ja espanjan kielten opiskelijat tarjoilivat kohdemaiden herkkuja.

Luentoja kansainvälisestä osaamisesta

Kansainvälisyysviikolla kampuksella järjestettiin myös monia luentoja. Luennoitsijoina olivat opettajavaihdosta kaksi ranskalaista ja yksi sveitsiläinen opettaja sekä Kyamkista valmistunut Ali Giray. Girayn pitämä luento täytti auditorion kiinnostuneista kuuntelijoista.  Ali kertoi yrittäjyydestä sekä omaa tarinaansa.

Opiskelijoiden järjestämä kansainvälisyysviikko on Girayn mielestä hyvä juttu. Giray kannustaa nuoria myös kokeilemaan eri asioita.

"Kaikki, mihin ihminen pääsee itse vaikuttamaan ja kokemaan, on merkityksellistä. Tällaiset pienet yksittäiset asiat auttavat löytämään oman väylän", Giray sanoo.

"Kaikki, mitä tämä korkeakoulu tarjoaa", kannattaa hyödyntää.

Giray valittiin vuoden pakolaismieheksi 2016. Haastattelun voit lukea Koskisesta 3/2016.

Ali Giray palasi vanhalle kampukselle ensimmäistä kertaa valmistumisen jälkeen. Kuva: Richard McGrath

Food Tasting oli yksi viikon suosituimmista tapahtumista.

Opiskelu ja työelämä

Koskinen 6/2016

Teksti ja kuvat: Anne-Mari Vuoksi