Takaisin hakusivulle

Haku

Hakuehdot

Yleishaku-kenttä hakee tietoa kaikista henkilön tiedoista (nimi, koulutus, osasto, huone, julkaisut, erikoisalat, toimipaikka, työ, puhelimet, lisätiedot ...). Muilla kentillä voit hakea tarkemmin tiettyä ominaisuutta, kuten erikoisalaa, julkaisua tai henkilön nimeä. Hakuehdoissa ei toimi operaattorit AND, OR, &, +, *, vaan normaali sana tai sanan osa (tietojenkäsittelytiede, tieto, tiede). Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole eroa (Matti = MATTI = matti).

Yleishaku, Erikoisala ja Julkaisu-kenttään annettua hakuehtoa haetaan *EHTO*-vertailulla eli ehtoa haetaan mistä tahansa sanan kohdasta. Jos haetaan tietojenkäsittelytiedettä, hakuehtona voi olla tiede, käsittely, tieto tai tietojenkäsittely.

Sukunimi ja Etunimi-kenttään annettua hakuehtoa haetaan EHTO*-vertailulla eli vain nimen alusta. Jos haettava nimi on Koistinen, voi Sukunimi-kentän hakuehtona olla ko, koisti tai koistinen. Jos haettava nimi on Huttunen Marja-Liisa, Sukunimi-kentän hakuehtona voi olla hut tai huttunen ja Etunimi-kentän hakuehtoa voi olla mar, marja tai marja-liisa.


Nimihaku

Jos haet henkilöä, jonka nimen tiedät, kirjoita nimen alkuosa tai koko nimi Sukunimi ja/tai Etunimi-kenttiin. Nimihaku vertaa annettua ehtoa nimen alkuosaan, eli jos kirjoitat Etunimi-kenttään ehdon ma, haetaan kaikki ma alkuiset henkilöt (Marja, Marika, Matti, Mauno). Tällöin haku tapahtuu nopeammin, kuin jos kirjoittaisit nimen Yleishaku-kenttään, joka etsii tietoa kaikista henkilön tiedoista, kun taas nimihaku etsii vain henkilön nimeä.


Erikoisala

Erikoisala-kenttä hakee annettua ehtoa Erikoisalan tiedoista. Esim anatomiaa voidaan hakea ehdoilla anatomia, ana tai anato.


Julkaisu

Julkaisu-kenttä hakee annettua ehtoa Julkaisun tiedoista. Esim julkaisua Miesten ja naisten välinen tasa-arvo terveydenhuoltoalan koulutuksessa voidaan hakea ehdoilla terveydenhuolto, terv tai tasa-arvo.


Työ, Osasto ja Toimipiste-ehtojen käyttäminen

Jos halutaan hakea kaikki lehtorit, valitaan Työ-valintalistasta Lehtori.

Jos halutaan hakea Sähköosastolla olevat Yliopettajat, valitaan Työ-valintalistasta Lehtori ja Osasto-valintalistasta Sähköosasto.

Jos halutaan hakea Tekniikan- ja liiketalouden toimipisteessä olevat lehtorit, valitaan Työ-valintalistasta Lehtori ja Toimipiste-valintalistasta Tekniikka ja liiketalous.